Ciorba de porc cu tarhon

Printeaza

Ciorba de porc cu tarhon din carne de porc, tarhon, morcovi, telina, radacina de patrunjel, ceapa, orez, bulion, lamaie si sare.

Ingrediente:

  • 500 g carne de porc
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ţelină
  • 1 ceapă
  • 75 g orez
  • 2 linguri bulion
  • 2 linguri tarhon uscat sau 1 legă­tură tarhon verde
  • 1 lămâie
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Ciorba de porc cu tarhon: Speli carnea, o tai bucăţi, o pui la fiert în apă cu sare şi iei spuma ori de câte ori se formează.

Cureţi ceapa, rădăcina de pătrunjel, morcovii şi ţelina, tai mărunt ceapa, rondele morcovii şi pătrunjelul şi ţelina bucăţele.

După ce carnea a fiert jumătate de oră, adaugi legumele. Fierbi orezul separat într-o cană de apă, apoi îl adaugi în ciorbă.

După ce au fiert toate pui şi bulionul desfăcut într-o ceaşcă de apă şi zeama de lămâie.

Mai laşi să dea în câteva clocote, apoi potriveşti de sare, presari tarhonul şi pătrun­jelul şi dai ciorba deoparte.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.