Ciorba de porc

Printeaza

Ciorba de porc din: burta de porc, ceapa, ardei gras, morcovi, radacina de telina, patrunjel, rosii in bulion, zeama de varza si sare.

Ingrediente:

  • 800 g burta de porc
  • o ceapa mare
  • un ardei gras verde
  • un ardei gras rosu
  • 2 morcovi
  • o felie radacina telina
  • o radacina patrunjel
  • o cutie rosii in bulion
  • 1/2 litru zeama de varza
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea spălată şi porţionată se fierbe în apă rece cu un praf de sare şi se spumează.

Ceapa se taie mărunt, mor­covii rondele, iar ardeii fâşii. Rădăcina de ţelină şi cea de pătrunjel se taie cubuleţe.

Când carnea este semifiartă, se pun legumele şi se continuă fierberea împreună.

Când le­gumele şi carnea sunt aproape fierte, se adaugă roşiile tăiate mărunt şi sucul lor.

Se lasă să dea un clocot şi apoi se acreşte cu zeama de varză.

Se mai dă într-un clocot şi se opreşte focul.

 

Ciorba de porc

Ciorba_de_porc

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Ciorba asta cade greu la stomac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.