Ciorba de porc
PrinteazaCiorba de porc din: burta de porc, ceapa, ardei gras, morcovi, radacina de telina, patrunjel, rosii in bulion, zeama de varza si sare.
Ingrediente:
- 800 g burta de porc
- o ceapa mare
- un ardei gras verde
- un ardei gras rosu
- 2 morcovi
- o felie radacina telina
- o radacina patrunjel
- o cutie rosii in bulion
- 1/2 litru zeama de varza
- sare
Mod de preparare:
Carnea spălată şi porţionată se fierbe în apă rece cu un praf de sare şi se spumează.
Ceapa se taie mărunt, morcovii rondele, iar ardeii fâşii. Rădăcina de ţelină şi cea de pătrunjel se taie cubuleţe.
Când carnea este semifiartă, se pun legumele şi se continuă fierberea împreună.
Când legumele şi carnea sunt aproape fierte, se adaugă roşiile tăiate mărunt şi sucul lor.
Se lasă să dea un clocot şi apoi se acreşte cu zeama de varză.
Se mai dă într-un clocot şi se opreşte focul.
Ciorba de porc
Pofta buna!
Ciorba asta cade greu la stomac