Ciorba de post cu cartofi

Printeaza

Ciorba de post cu cartofi din: cartofi, rosii, ardei, ceapa, ulei, maghiran, sare, piper, zeama de lamaie.

Ingrediente:Ciorba_de_post_cu_cartofi

  • 500 g cartofi
  • 3 roşii
  • 1 felie ardei sau 1 lingură paştă de ardei
  • 1 ceapă
  • puţin ulei
  • sare
  • piper
  • maghiran
  • zeamă de lămâie sau zeamă de varză acră

 

Mod de preparare:

Se înăbuşe ceapa mărunţită în puţin ulei, se adaugă ardeiul la fel mărunţit, apoi roşiile tăiate cubuleţe. Se asezonează cu sare şi piper, se toarnă 1,5 l apă şi se pune la fiert.

Când a dat în clocot, se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe, puţin maghiran şi se fierbe la foc moderat. La sfârşit se acreşte după cu gust cu zeamă de lămâie sau zeamă de varză.

 

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Foarte buna ciorba de cartofi, eu mai pun si cate un ou in ea

  2. Chiar vroiam o reteta de ciorba de post. Ciorba de cartofi imi place. De obicei prefer supa dulce de cartofi, dar acum o sa pregatesc aceasta reteta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.