Ciorba de post cu legume
PrinteazaCiorba de post cu legume din: cartofi, morcovi, ceapa, gogosar, gulie, orez, prune, ulei, sare, patrunjel, piper, otet.
- 4-5 cartofi
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 gogoşar murat
- 1 gulie
- 2-3 linguri orez
- 1 pumn de prune uscate
- ulei
- sare
- piper
- frunze de pătrunjel verde
- otet
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală legumele. Ceapa se mărunţeşte, gogoşarul, morcovii, gulia şi cartofii se taie cubuleţe.
Se înăbuşe ceapa în puţin ulei, se adaugă gogoşarii, apoi morcovii şi gulia, se asezonează cu sare şi piper, se toarnă apă şi se pune la fiert.
Când morcovii s-au fiert pe jumătate, se adaugă cartofii şi orezul, iar în ultimele 5 minute, prunele uscate şi frunzele de pătrunjel mărunţite.
La servire se acreşte după gust cu oţet.
Ciorba de post cu legume
Pofta buna!