Ciorba de post cu legume

Printeaza

Ciorba de post cu legume din: cartofi, morcovi, ceapa, gogosar, gulie, orez, prune, ulei, sare, patrunjel, piper, otet.

Ingrediente:Ciorba_de_post_cu_legume

  • 4-5 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 gogoşar murat
  • 1 gulie
  • 2-3 linguri orez
  • 1 pumn de prune uscate
  • ulei
  • sare
  • piper
  • frunze de pătrunjel verde
  • otet

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală legumele. Ceapa se mărunţeşte, gogoşarul, morcovii, gulia şi cartofii se taie cubuleţe.

Se înăbuşe ceapa în puţin ulei, se adaugă gogoşarii, apoi morcovii şi gulia, se asezonează cu sare şi piper, se toarnă apă şi se pune la fiert.

Când morcovii s-au fiert pe jumătate, se adaugă cartofii şi orezul, iar în ultimele 5 minute, prunele uscate şi frunzele de pătrunjel mărunţite.

La servire se acreşte după gust cu oţet.

Ciorba de post cu legume

Ciorba_de_post_cu_legume

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.