Ciorba de potroace cu zeama de varza din: carne, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, orez, sare, piper, zeama de varza, leustean, oua. Ingrediente: 1 kg bucăţi carne de pasăre (aripi, spate, pipote, inimi) 1 ceapă 2 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină mică 2 linguri orez sare piper 2 l zeamă de varză leuştean 2 gălbenuşuri cca […]
Ciorba de potroace acra
PrinteazaCiorba de potroace acra din: oase de porc, morcovi, ceapa, radacina de patrunjel, orez, leustean, oua, telina, pastarnac, zeama de varza, sare, piper, tacamuri de pasare.
- 1 kg oase de porc
- morcovi
- ceapă
- rădăcină de pătrunjel
- orez
- leuştean
- 2 ouă
- ţelină,
- păstârnac
- 1 l zeamă de varză
- sare
- piper
- 1 kg tacâmuri de pasăre
Mod de preparare:
Se pun oasele de porc la fiert cam o oră în apă cu sare, apoi se adaugă tacâmurile de pasăre.
Când sunt aproape gata se pun zarzavatul tocat şi orezul.
După ce a fiert orezul se pun zeama de varză, gălbenuşurile drese, sare, piper, se stinge focul şi se pune leuşteanul tocat fin.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Ciorba de potroace cu leustean verde
Ciorba de potroace cu leustean verde din: maruntaie de pasare, zarzavat, ceapa, orez, zeama de varza, verdeata, piper, sare. Ingrediente: 500 g măruntaie de pasăre zarzavat (rădăcini de morcov, păstârnac, pătrunjel, ţelină) o ceapă 2 linguri orez 500 ml zeamă de varză verdeaţă (mărar, leuştean) piper sare Mod de preparare: Măruntaiele de pasăre (cap, […]
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba de potroace cu zeama de varza
Ciorba de potroace cu zeama de varza din: carne, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, orez, sare, piper, zeama de varza, leustean, oua. Ingrediente: 1 kg bucăţi carne de pasăre (aripi, spate, pipote, inimi) 1 ceapă 2 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină mică 2 linguri orez sare piper 2 l zeamă de varză leuştean 2 gălbenuşuri cca […]
Ciorba de potroace cu leustean verde
Ciorba de potroace cu leustean verde din: maruntaie de pasare, zarzavat, ceapa, orez, zeama de varza, verdeata, piper, sare. Ingrediente: 500 g măruntaie de pasăre zarzavat (rădăcini de morcov, păstârnac, pătrunjel, ţelină) o ceapă 2 linguri orez 500 ml zeamă de varză verdeaţă (mărar, leuştean) piper sare Mod de preparare: Măruntaiele de pasăre (cap, […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- CIORBA DE POTROACE DE PORC
- ciorba de potroace
- ciorba de potroace porc
Buna sunt o nepoata si matusa mea care se casatoreste mi-a zis sa intreb cate portii vin la aceasta ciorba
Foarte tara ciorba de potroace
Eu asa fac ciorba de potroace:
Ingrediente
1 kg carne de curcan
gasca
rata sau pui (gaturi
capatani
aripi
spate
etc.)
200 g varza dulce
2 cepe
2-3 cartofi
1 morcov
1 pastarnac
1/2 dovlecel
1 ardei gras rosu
3-4 rosii
cateva fire de patrunjel
1 legatura leustean
50 k ketchup rosii si ardei rosii
30 ml ulei
1,5 litri bors (sau 1 plic concentrat bors magic)
2 cuburi/lingurite concentrat pui/ciuperci
2 lingurite zahar
sare
piper
1 galbenus de ou si smantana pentru dres
otet sau zeama de varza pentru acrit (dupa preferinta)
Mod de preparare:
Se spala bine carnea, se tine putin in apa rece si se pune la fiert in 1,5 litri apa rece cu putina sare. Cand clocoteste luati spuma si lasati la fiert pana fierb si legumele.
Se curata si se toaca cubulete mici morcovul, pastarnacul, ardeiul, dovlecelul. Cartofii se taie bucati mai mari, rosiile decojite felii, varza dulce si ceapa se toaca marunt.
Intr-o oala mai mare caliti in ulei morcovul cu pastarnacul, adaugati ardeiul rosu si ceapa, continuati cu varza si dovlecelul iar la urma cartofii si rosiile. Dupa cateva minute puneti concentratul, putin patrunjel si leustean tocat, zahar, ketchup si 1 litru de apa.
Lasati sa fiarba la foc mic cu capac 30 minute. Turnati peste ciorba carnea cu zeama in care a fiert.
Puneti intr-o alta cratita borsul la clocotit si adaugati-l peste ciorba. Lasati sa mai fiarba inca 30 minute la foc mic, dregeti gustul de sare, piper. In supiera amestecati galbenusul cu 2-3 linguri de smantana, adaugati ciorba fierbinte, amestecand usor ca sa nu se taie galbenusul, garnisiti cu frunze de leustean. Cine doreste mai poate acri cu otet sau poate completa ciorba cu 1 litru de zeama de varza acra clocotita.
Pofta buna.