O reteta gustoasa de ciorba de potroace din: orez, aripi de curcan, zeama de varza, morcov, ceapa, telina, verdeata si bulion. Ingrediente : 2 gâturi şi o aripă de curcan 11 zeamă de varză 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică 3 linguri orez verdeaţă 1 lingură de bulion Mod de preparare: Speli şi […]
Ciorba de potroace cu leustean verde
PrinteazaCiorba de potroace cu leustean verde din: maruntaie de pasare, zarzavat, ceapa, orez, zeama de varza, verdeata, piper, sare.
- 500 g măruntaie de pasăre
- zarzavat (rădăcini de morcov, păstârnac, pătrunjel, ţelină)
- o ceapă
- 2 linguri orez
- 500 ml zeamă de varză
- verdeaţă (mărar, leuştean)
- piper
- sare
Mod de preparare:
Măruntaiele de pasăre (cap, gât, pipotă, ficat, vârfuri de aripi, labe) se curăţă, se spală şi se pun la fiert într-un litru şi jumătate de apă rece.
După ce s-a spumuit, se adaugă zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat mărunt.
In altă oală se fierbe zeama de varză împreună cu o ceapă tocată fin.
Când ciorba este aproape gata (măruntaiele şi zarzavatul bine pătrunse), se adaugă orezul ales şi spălat, iar după ce acesta a înflorit, se pune zeama de varză spumuită în prealabil.
Se serveşte cu mărar şi leuştean verde tocat.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorbă de potroace cu zeama de varză sau bors
O reteta de ciorba de potroace cu zeama de varza sau bors din maruntaie de pasare, knorr, ceapa, morcov, telina si albitura, orez, bors sau zeama de varza, rosii proaspete, pasta de tomate, sare si o legatura mica de leustean. Ingrediente: măruntaie de pasăre (aripi, spinare, pipote, inimă) 600 g o linguriţă de Knorr ceapă […]
Pofta buna!