Ciorba de potroace cu smantana
PrinteazaCiorba de potroace cu smantana din: tacamuri de pasare, morcovi, ceapa, orez, zeama de varza murata, leustean verde, smantana, sare.
- pachete de tacamuri de pasare (aripi, maruntaie, spate, gat)
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 ceasca orez
- 1 litru zeama varza murata
- 1 legatura leustean verde sau uscat
- 1 pahar smantana sau iaurt
- sare
Mod de preparare:
Speli carnea, o cureţi şi o opăreşti. 0 scoţi, o speli şi torni apă atât cât să o acopere. Spumuieşti şi laşi la foc mic.
Cureţi ceapa şi morcovii, le tai cubuleţe şi le pui în zeamă. Sărezi după gust, laşi să fiarbă legumele impreuna cu carnea 20 de minute, apoi adaugi orezul fiert in prealabil.
Separat, clocotesti zeama de varza, spumuiesti, apoi o torni in supa. Potrivesti gustul de sare, mai lasi sa fiarba cateva minute, stringi focul si presari leusteanul verde taiat fin.
Poti servi, dupa gust ciorba calda cu smantana sau iaurt.
Ciorba de potroace cu smantana
Pofta buna!
Imi palce mult ciorba de potroace