Ciorba de potroace cu zarzavat
PrinteazaCiorba de potroace cu zarzavat din: maruntaie, carne, zarzavat, zeama de varza, ceapa, orez, leustean, sare.
Ingrediente:
- 300 g măruntaie de pasăre
- 300 g carne cu os de pasăre
- 400 g zarzavat (morcov, păstârnac, ţelină)
- 1 l zeamă de varză
- 2 cepe albe, medii
- 2 linguri cu orez cu bobul mediu
- leuştean verde
- sare
Mod de preparare:
Spală şi curăţă de pieliţe măruntaiele şi carnea. Pune-le la fiert într-o oală de 4 l împreună cu o linguriţă rasă de sare.
Toacă mărunt zarzavatul şi ceapa şi adaugă-le peste carne după ce ai luat spuma.
După aproximativ o oră, adaugă orezul spălat. După ce fierbe şi acesta, adaugă zeama de varză strecurată.
Lasă să mai dea un clocot, apoi pune leuşteanul tăiat mărunt.
Ciorba de potroace cu zarzavat
Pofta buna!