Ciorba de potroace cu zeama de varza si carne de curcan
PrinteazaCiorba de potroace cu zeama de varza si carne de curcan din: zeama de varza, aripi de curcan, gaturi de curcan, telina, morcovi, ardei grasi, cartofi, leustean, patrunjel, ardei iute, sare, piper.
- 1 l zeamă de varză
- 3 aripi de curcan
- 3 gâturi de curcan
- 1 țelină medie
- 2 morcovi
- 2 ardei grași
- 2 cepe medii
- 3 cartofi
- leuștean
- pătrunjel
- ardei iute
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală bine aripile și gâturile de curcan. Se pun la fiert în apă rece cu o linguriță rasă de sare și se ia spuma ori de câte ori se formează.
Se fierbe separat zeama de varză si leușteanul. Se curăță și se spală zarzavaturile. Se toacă toate mărunt.
Când ciorba a fiert foarte bine, iar carnea se desprinde ușor de pe oase, se scoate carnea pe un platou.
Într-o cratiță se încinge ulei și se călesc ușor ceapa, ardeiul gras, morcovul, țelina și cartofii.
Se adaugă apoi zeama de carne și carnea pe care am desprins-o de pe oase.
Se lasă să fiarbă la foc mic iar cînd sunt și legumele fierte, se adaugă zeama de varză cu leușteanul si pătrunjelul verde tocat și putin piper măcinat proaspăt.
Se servește fierbinte și se sărează după gust
Ciorba de potroace cu zeama de varza si carne de curcan
Pofta buna!