Ciorba de potroace cu zeama de varza

Printeaza

Ciorba de potroace cu zeama de varza din: carne, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, orez, sare, piper, zeama de varza, leustean, oua.

 

Ingrediente:Ciorba de potroace cu zeama de varza

  • 1 kg bucăţi carne de pasăre (aripi, spate, pipote, inimi)
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină mică
  • 2 linguri orez
  • sare
  • piper
  • 2 l zeamă de varză
  • leuştean
  • 2 gălbenuşuri
  • cca 3 l apă

 

Mod de preparare:

Se dă în clocot apa cu zeama de varză şi puţină sare. Se ia spuma şi se adaugă bucăţile de carne.

Se lasă să dea din nou în clocot, se ia spuma, se adaugă zarzavatul tăiat şi cozile de leuştean şi se lasă la fiert.

Când legumele şi carnea sunt aproape fierte, se pune orezul spălat.

Se lasă să fiarbă încă 10-15 min. şi apoi se adaugă frunzele tocate.

Se stinge focul şi se adăugă 2 gălbenuşuri bătute, în care se amestecă uşor câte puţină ciorbă caldă, apoi se toarnă în ciorbă.

Se acoperă 10 minute cu un capac, ca leuşteanul să-şi lase aromă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Bors de legume cu albitura

Ciorba gustoasa de potroace

Ciorba gustoasa de potroace din: maruntaie si bucatele carne de pasare, apa, varza acra, zarzavat de supa, ceapa, orez, sare, ardei gras rosu, leustean, galbenusuri, smantana, ardei iute, piper boabe. fara poza Ingrediente: maruntaie si bucatele de carne de pasare 1 l apa 1 l zeama de varza acra zarzavat de supa 2 cepe 25 […]

 

Ciorba de potroace cu smantana

Ciorba de potroace cu smantana din: tacamuri de pasare, morcovi, ceapa, orez, zeama de varza murata, leustean verde, smantana, sare. Ingrediente: pachete de tacamuri de pasare (aripi, maruntaie, spate, gat) 2 morcovi 2 cepe 1 ceasca orez 1 litru zeama varza murata 1 legatura leustean verde sau uscat 1 pahar smantana sau iaurt sare   […]

 

 

Ciorba de potroace cu zeama de varza si leustean

Ciorbă de potroace cu maruntaie de curcan

Ciorbă de potroace cu maruntaie de curcan din: maruntaie de curcan, ceapa, morcov, pastarnac, ou, orez, bos, rosii si leustean. Ingrediente: 1 kg maruntaie de curcan 1 ceapa mai mare 1 morcov potrivit 1 pastarnac 1 ou 1/2 lingura orez bors, dupa gust 150 g rosii din conserva o legatura leustean   Mod de preparare: […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.