Ciorba de praz cu afumatura si ardei iute
PrinteazaCiorba de praz cu afumatura si ardei iute din: praz, afumatura, morcovi, patrunjel, telina, zeama de varza, ulei si sare.
Poate te intereseaza si Ciorba de praz cu morcov si ceapa
Ingrediente:
- 2 bucati praz
- 200 g afumatura
- 2 morcovi
- 2 radacini patrunjel
- o radacina telina
- zeama de varza
- 2 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Prazul curăţat şi tăiat rondele se opăreşt 5 minute în apă cu sare. In oala de fiert ciorba se încinge uleiul şi se pun la călit rădăcinoasele tăiate mărunt. După ce au devenit translucide, se toarnă 1,5 litri de apă şi se fierb. După 10 minute de fiert, se adaugă prazul şi afumătură tăiată bucăţi şi se continuă fierberea.
După ce toate ingredientele au fiert, se toarnă zeama de varză şi se lasă un clocot, gustând apoi de sare. Se serveşte imediat, eventual cu ardei iute.
Ciorba de praz cu afumatura si ardei iute
Pofta buna!
Ciorba de praz cu afumatura este dementiala
Trebuie sa incerc si eu ciorba de praz cu afumatura