Ciorba de praz cu afumatura

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de ciorba de praz cu afumatura din: praz, costita afumata, morcovi, pastanrac, fidea, faina, patrunjel, leustean, suc de rosii, zeama de varza, sare si untura.

Ingrediente:Ciorba de praz cu afumatura

  • 1 kg de praz
  • 300 g costiţă afumată
  • 3 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 100 g fidea
  • 1 lingură făină
  • 1 legătură pătrunjel
  • leuştean uscat
  • 1 cană suc de roşii
  • 1 cană zeamă de varză
  • sare
  • 1 lingură untură

 

Mod de preparare:

Cureţi prazul, îl toci mărunt, tai bucăţele şi costiţa afumată şi le pui la prăjit în untura încinsă.

Cureţi apoi morcovii şi păstârnacul, le dai pe răzătoarea mare, le adaugi peste costiţă, le căleşti câteva minute împreună, stingi cu 3 l de apă şi laşi să fiarbă.

Pui între timp la fiert zeama de varză, într-o altă oală. într-o cratiţă rumeneşti făina, stingi cu sucul de roşii şi o adaugi în oală o dată cu fideaua, când a fiert zarzavatul.

Mai laşi să dea într-un clocot, apoi torni zeama de varză, potriveşti gustul de sare, presari verdeaţa tocată şi dai oala deoparte.

Ciorbă de praz cu afumătură


Poftă bună!


Poate te intereseaza si:

 

Ciorba de praz cu laptuci

Ciorba de praz cu laptuci

Ciorba de praz cu laptuci din: mazare, smantana, galbenusuri, praz, laptuci si unt. Ingrediente: 500 g mazăre uscată 200 g smântână 2 gălbenuşuri 100 g praz 2 l apă 3 lăptuci 500 g unt   Mod de preparare: Se fierb în apă, laolaltă, mazărea, lăptucile şi prazul, timp de trei sferturi de oră. Sc scot […]

Bors verde

Ciorba de praz cu bors cu orez

Ciorba de praz cu bors cu orez din: praz, morcov, orez, telina, rosii, ceapa, sare, bors, leustean. Ingrediente: 2-3 bucăţi de praz 1 morcov 4 linguri cu orez 1 ţelină cu frunze 2 roşii din conservă 1 ceapă sare 1 l de borş leuştean   Mod de preparare: Curăţaţi prazul de foile veştede, scoateţi partea albă […]

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • ciorba de praz cu afumatura
  • ciorba de praz olteneasca

1 comentariu

  1. Mi-e pofta de o ciorba de praz cu afumatura.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.