Ciorba de praz cu laptuci din: mazare, smantana, galbenusuri, praz, laptuci si unt. Ingrediente: 500 g mazăre uscată 200 g smântână 2 gălbenuşuri 100 g praz 2 l apă 3 lăptuci 500 g unt Mod de preparare: Se fierb în apă, laolaltă, mazărea, lăptucile şi prazul, timp de trei sferturi de oră. Sc scot […]
Ciorba de praz cu afumatura
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de ciorba de praz cu afumatura din: praz, costita afumata, morcovi, pastanrac, fidea, faina, patrunjel, leustean, suc de rosii, zeama de varza, sare si untura.
- 1 kg de praz
- 300 g costiţă afumată
- 3 morcovi
- 1 păstârnac
- 100 g fidea
- 1 lingură făină
- 1 legătură pătrunjel
- leuştean uscat
- 1 cană suc de roşii
- 1 cană zeamă de varză
- sare
- 1 lingură untură
Mod de preparare:
Cureţi prazul, îl toci mărunt, tai bucăţele şi costiţa afumată şi le pui la prăjit în untura încinsă.
Cureţi apoi morcovii şi păstârnacul, le dai pe răzătoarea mare, le adaugi peste costiţă, le căleşti câteva minute împreună, stingi cu 3 l de apă şi laşi să fiarbă.
Pui între timp la fiert zeama de varză, într-o altă oală. într-o cratiţă rumeneşti făina, stingi cu sucul de roşii şi o adaugi în oală o dată cu fideaua, când a fiert zarzavatul.
Mai laşi să dea într-un clocot, apoi torni zeama de varză, potriveşti gustul de sare, presari verdeaţa tocată şi dai oala deoparte.
Ciorbă de praz cu afumătură
Poftă bună!
Poate te intereseaza si:
Ciorba de praz cu bors cu orez
Ciorba de praz cu bors cu orez din: praz, morcov, orez, telina, rosii, ceapa, sare, bors, leustean. Ingrediente: 2-3 bucăţi de praz 1 morcov 4 linguri cu orez 1 ţelină cu frunze 2 roşii din conservă 1 ceapă sare 1 l de borş leuştean Mod de preparare: Curăţaţi prazul de foile veştede, scoateţi partea albă […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de praz cu afumatura
- ciorba de praz olteneasca
Mi-e pofta de o ciorba de praz cu afumatura.