Ciorba de praz cu laptuci din: mazare, smantana, galbenusuri, praz, laptuci si unt. Ingrediente: 500 g mazăre uscată 200 g smântână 2 gălbenuşuri 100 g praz 2 l apă 3 lăptuci 500 g unt Mod de preparare: Se fierb în apă, laolaltă, mazărea, lăptucile şi prazul, timp de trei sferturi de oră. Sc scot […]
Ciorba de praz cu bors si patrunjel
PrinteazaCiorba de praz cu bors si patrunjel din: praz, ceapă medie, morcovi, borş, apă, pătrunjel, sare, ulei.
- 3-4 fire praz
- 1 ceapă medie
- 3 morcovi
- 500 ml borş
- 2 l apă
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi legumele. Mărunţeşti ceapa, tai morcovii pe lungime (bastonaşe) şi prazul în rondele medii, le pui într-o strecurătoare şi le speli sub jet de apă.
Pui la fiert apa, împreună cu morcovii. Ceapa o căleşti separat, în puţin ulei, şi o adaugi ulterior în oală.
Potriveşti de sare şi laşi la foc mediu, 40-45 de minute şi adaugi prazul.
Fierbi 10 minute, torni borşul, mai laşi câteva clocote şi stingi focul. Presari pătrunjelul tăiat fin şi serveşti.
Ciorba de praz cu bors si patrunjel
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba cu naut si praz
Ciorba cu naut si praz din: praz, naut, rosii, morcov, ulei, telina, leustean, sare, piper. Ingrediente: 1 fir de praz 1 conservă năut 4 roşii 1 morcov 1 ţelină mică cu frunze 2 linguri ulei de măsline leuştean verde sare piper Mod de preparare: Cureţi prazul şi îl speli, apoi îl laşi la scurs. Tai […]
Ciorba de linte cu praz
Ciorba de linte cu praz din: linte, ceapa, praz, telina, rosii, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 300 g linte 1 l supă de legume 1 ceapă 1/2 praz, partea albă şi puţin din cea verde 1 morcov 1/2 ţelină 1-2 roşii date prin râzătoare 2 căţei usturoi sare piper 1-2 linguri ulei cimbru verde 1 ardei […]
Pofta buna!
Foarte buna ciorba de praz