Ciorbă de praz cu cartofi
PrinteazaO reteta de ciorba de praz cu cartofi din: praz, cartofi, morcovi, apstarnac, gulie, ulei, bulion si leustean.
- 600 g praz
- 4-5 cartofi
- 5 morcovi
- 250 g pastarnac
- 1 gulie mijlocie
- 30 ml ulei
- 150 g bulion sau pasta de rosii
- 1 legatura leustean
Mod de preparare:
Se curata morcovii, pastarnacul, gulia si prazul. Se taie bucati mari si se pun la fiert in 2 l de apa, cu putina sare. Dupa ce s-au inmuiat, se strecoara supa – legumele se folosesc pentru alte preparate
Se taie prazul, rondele; se calesc intr-o oala de cel putin 3 l, in ulei incins. Se amestecă, cu o lingură de lemn, pentru ca prazul să nu se ardă şi să se călească uniform. Când prazul îşi schimbă culoarea, se toarnă supa fierbinte de legume şi se lasă să fiarbă în continuare.
Se decojesc cartofii, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun la fiert 15 min., cu prazul. Apoi se adaugă pasta de tomate dizolvată în apă, iar după 2-3 clocote se condimenteează ciorba după gust, se ia de pe foc şi presari verdeaţa fin tocată.
Ciorbă de praz cu cartofi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de praz cu cartofi