Ciorba de praz cu patrunjel
PrinteazaCiorba de praz cu patrunjel din: praz, ceapa, morcovi, bors, apa, patrunjel, sare, ulei.
Prazul este o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, fier, potasiu și fibre. De asemenea, conține compuși antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
Prazul poate fi folosit într-o varietate largă de preparate culinare. Este adesea utilizat ca ingredient aromatic în supe, tocănițe, salate și mâncăruri cu legume. Părțile comestibile ale prazului includ partea albă a tulpinii și o parte a frunzelor verzi.
Consumul de praz poate aduce diverse beneficii pentru sănătate. Fiind bogat în fibre, poate contribui la sănătatea digestivă și la menținerea unui tranzit intestinal regulat. De asemenea, conține compuși sulfurați care au fost asociati cu proprietăți anticancerigene și antiinflamatorii.
- 3-4 fire praz
- 1 ceapă medie
- 2-3 morcovi
- 500 ml borş
- 2 l apă
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi legumele. Mărunţeşti ceapa, tai morcovii pe lungime (bastonaşe) şi prazul în rondele medii, le pui într-o strecurătoare şi le speli sub jet de apă.
Pui la fiert apa, împreună cu morcovii. Ceapa o căleşti separat, în puţin ulei şi o adaugi ulterior în oală.
Potriveşti de sare şi laşi la foc mediu, 40-45 de minute şi adaugi prazul.
Fierbi 10 minute, torni borşul, mai laşi câteva clocote şi stingi focul. Presari pătrunjelul tăiat fin şi serveşti.
Ciorba de praz cu patrunjel
Pofta buna!