Salep Autentic: Băutura Caldă Turcească din: pudra de salep, lapte, zahar, scortisoara, apa de trandafir sau vanilie. Explorați o rețetă autentică de salep, băutura tradițională turcească care aduce căldură și confort în serile răcoroase de iarnă. Salepul este nu doar o băutură delicioasă, ci și o sursă de energie și căldură, fiind popular în multe […]
Ciorba de praz cu zeama de varza
PrinteazaCiorba de praz cu zeama de varza din: praz, rosii, morcov, radacina de patrunjel, verdeata, faina, ulei, zeama de varza, sare.
Ingrediente:
- 1 kg praz
- 400 g roşii
- 150 g morcov
- 100 g rădăcină de pătrunjel
- 100 g fidea
- 2 legături verdeaţă (pătrunjel şi leuştean)
- 50 g făină
- 130 ml ulei
- 1 litru zeamă de varză
- sare
Mod de preparare:
Ciorba de praz cu zeama de varza: Tai prazul mărunt (rondele), îl căleşti în ulei şi adaug zarzavatul tăiat julien şi le căleşti împreună câteva minute. Stingi cu apă şi le laşi să fiarbă.
Căleşti făina cu restul de ulei, sting cu roşiile tăiate cubuleţe şi curăţate de coajă, după care le adaugi la ciorbă.
Când zarzavatul este aproape fiert, pui fideaua şi mai laşi să fiarbă circa 20 de minute. Adaug zeamă de varză, fiartă separat. Potriveşti de sare şi la sfârşit presari verdeaţă tocată.
Pofta buna!
Piept de Fazan în Sos de Portocale și Ghimbir
Piept de Fazan în Sos de Portocale și Ghimbir din: piept de fazan, sare, piper, ulei de masline, portocale, ghimbir, usturoi, vin alb sec, supa de pui, miere, otet balsamic, menta. Această combinație sofisticată de dulceața portocalelor cu picantul ghimbirului oferă un contrast de arome care transformă fiecare înghițitură într-o experiență memorabilă. Ideală pentru ocazii […]