Ciorba de praz

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de ciorba de praz din: praz, morcov, ceapa, usturoi, rosiiboabe piper, sare, bors si patrunjel.

Poate te intereseaza si Ciorba de praz cu afumatura si ardei iute

Ingrediente:Ciorba de praz

  • 2 fire praz
  • 3 bucati morcov
  • 1 bucata ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 2 bucati rosie
  • 5-6 boabe piper
  • dupa gust sare
  • 3 linguri bors
  • 1/2 legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Prazul se spala bine (creste in soluri nisipoase si are tendinta de a aduna nisip intre foi) si se taie in rondele (partea alba). Jumatate din cantitate se caleste in putin ulei impreuna cu ceapa si usturoiul tocate marunt. Dupa ce s-au inmuiat se adauga morcovii taiati rondele sau cubulete, dupa plac. De asemenea si rosiile tocate, sarea si piperul si trei litri de apa.

Dupa ce au fiert morcovii se adauga cealalta jumatate de praz, borsul, patrunjelul tocat si un capac peste oala. Se stinge focul si se lasa oala cu capacul deasupra sa se odihneasca zece minute.

Ciorba de praz

Ciorba de praz

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte buna ciorba de praz

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.