Ciorba de praz
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de ciorba de praz din: praz, morcov, ceapa, usturoi, rosiiboabe piper, sare, bors si patrunjel.
Poate te intereseaza si Ciorba de praz cu afumatura si ardei iute
- 2 fire praz
- 3 bucati morcov
- 1 bucata ceapa
- 3 catei usturoi
- 2 bucati rosie
- 5-6 boabe piper
- dupa gust sare
- 3 linguri bors
- 1/2 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Prazul se spala bine (creste in soluri nisipoase si are tendinta de a aduna nisip intre foi) si se taie in rondele (partea alba). Jumatate din cantitate se caleste in putin ulei impreuna cu ceapa si usturoiul tocate marunt. Dupa ce s-au inmuiat se adauga morcovii taiati rondele sau cubulete, dupa plac. De asemenea si rosiile tocate, sarea si piperul si trei litri de apa.
Dupa ce au fiert morcovii se adauga cealalta jumatate de praz, borsul, patrunjelul tocat si un capac peste oala. Se stinge focul si se lasa oala cu capacul deasupra sa se odihneasca zece minute.
Ciorba de praz
Pofta buna!
Foarte buna ciorba de praz