Ciorba ardeleneasca cu slanina din: tacamuri de pui, morcovi, telina, ardei, rosii, ceapa, usturoi, slanina. Ingrediente: 1 kg tacamuri de pui 2 morcovi 1 telina 2 cepe un ardei gras 3-4 rosii 5-6 catei de usturoi o felie subtire de slanina afumata o legatura patrunjel verde otet Mod de preparare: Se pune carnea la fiert. […]
Ciorbă de primăvară
PrinteazaCiorbă de primăvară din: spanac, ceapa verde, usturoi verde, leurda, slanina, sare, piper, boia dulce, oua, lapte, faina, marar si otet.
- 1 kg spanac
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura usturoi verde
- 1 legatura leurda
- 5-6 bucati de slanina sau kaizer
- sare
- piper
- boia dulce
- 5 oua
- lapte
- faina
- marar
- 1 lingurita otet
Mod de preparare:
Pui la călit slănina sau kaizerul. între timp, toci mă¬runt legătura de ceapă, legătura de usturoi şi le pui peste kaizer.
Le laşi să se călească 5 minute, apoi condimentezi cu piper, boia şi sare.
Adaugi 3 l de apă caldă şi laşi să fiarbă. Speli spanacul şi leurda, le tai bucăţi mici şi le acaugi în ciorbă împreună cu puţin oţet.
Faci între timp o omletă din puţin lapte, făină, ouă, sare şi ulei.
O prăjezi şi apoi o tai felii, pe care le adaugi în ciorbă. Mai laşi să fiarbă ciorba 5 minute.
Faci o dresătură din lapte şi o lingură de făină, pe care o pui în ciorbă împreună cu puţin mărar şi o bucăţică de usturoi pisat.
Laşi ciorba să mai dea în 2-3 clocote şi opreşti focul.
Poftă bună!
poate iti place si:
Ciorba de telina si slanina afumata
Ciorba de telina si slanina afumata din: telina, supa de legume, slanina sau kaizer, smantana, faina, ulei, sare, piper, condiment vegetal, patrunjel. Ingrediente: 2 rădăcini de ţelină 1,5 l supă din cuburi de legume 150 g slănină afumată sau kaizer 150 dl smântână 1 linguriţă făină ulei sare piper condiment vegetal pătrunjel tocat fin […]
Pofta buna!