Ciorbă cu pui şi fasole păstăi
PrinteazaCiorbă cu pui şi fasole păstăi din: fasole alba pastai, carne de pui, rosii, morcov, ceapa, radacina de patrunjel, ardei capia, usturoi, ulei de floarea soarelui, bors, oua, sare, piper, oregano, smantana, iaurt.
Ingrediente:
- 500 g fasole alba pastai
- 700 g carne de pui
- 5 rosii
- un morcov
- doua cepe
- o radacina de patrunjel
- doi ardei capia
- doi catei de usturoi
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 500 ml bors
- 4 oua
- sare
- piper
- oregano
- smantana
- iaurt
Mod de preparare:
Morcovul şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari sau se taie cubuleţe. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie sferturi.
Ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe şi se taie cuburi sau felii subţiri. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun morcovul şi rădăcina de pătrunjel, se adaugă ceapa şi se călesc zece minute.
Se pun carnea de pui tăiată bucăţele, ardeii capia, fasolea păstăi tăiată bucăţi mai mici, se mai ţin cinci minute pe foc, apoi se toarnă într-o oală în care fierb doi litri de apă.
Se condimentează, se fierbe totul până ce legumele sunt aproape fierte şi se adaugă borşul fiert separat. Se fierb zece minute, se pun roşiile curăţate de pieliţă date pe râzătoare şi se verifică gustul.
Se pun ouăle întregi, se fierbe ciorba încă zece minute, se presară oregano tocat şi se ia de pe foc.
Se serveste clda sau rece, simpla, cu smantana sau iaurt.
Ciorbă cu pui şi fasole păstăi