Ciorba de pui cu legume
PrinteazaCiorba de pui cu legume din: piept de pui, ceapa, ardei, morcovi, rosii, dovlecei, praz, patrunjel si ulei de masline.
Carnea de pui este o sursă excelentă de proteine cu valoare biologică ridicată. Aceasta înseamnă că conține toți aminoacizii esențiali necesari pentru creșterea și întreținerea țesuturilor corpului.
Carnea de pui are un conținut redus de grăsimi saturate în comparație cu alte surse de proteine animale, cum ar fi carnea roșie. Acest lucru poate ajuta la menținerea unui nivel sănătos al colesterolului.
Datorită conținutului său bogat de proteine, carnea de pui este o opțiune excelentă pentru sportivi și pentru cei care doresc să își dezvolte masa musculară.
- 2 piepti de pui
- 2 cepe
- 2 ardei
- 2 morcovi
- 4 rosii
- 2 dovlecei
- un fir praz
- o legatura patrunjel
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se fierb piepţii de pui. Se curăţă spuma. După ce s-a limpezit apa, se adaugă o linguriţă de ulei de măsline.
Se curăţă legumele, se spală si se pun întregi în supă. Se acoperă cu un capac si se fierb.
Separat, se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează. Se scot legumele şi carnea în sită.
Dovleceii, morcovii şi ardeii se pasează şi se adaugă în zeama în care au fiert, împreună cu sucul de roşii.
Bucăţile de pui se taie cubuleţe şi se adaugă în supă.
Ciorba de pui cu legume
Pofta buna!