Ciorba de pui cu rosii si ardei din: tartite de pui, aripi de pui, ceapa, ardei, rosii, pastarnac, ulei. Ingrediente: 500 g târtiţe de pui 500 g amestec de aripi şt gât de pui o ceapă 2 ardei graşi o felie dintr-o rădăcină de ţelină o rădăcină păstârnac 2 roşii foarte coapte 2 linguri ulei […]
Ciorba de pui cu mere si smantana
PrinteazaCiorba de pui cu mere si smantana din: mere, pui, morcov, patrunjel, ceapa, smantana, sare.
- 1/2 kg mere acrişoare
- 1 pui mic
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ceapă
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri smântână sau 1 iaurt
- pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Speli puiul, îl tai în bucăţi şi îl pui în oală cu 2 l de apă rece.
Când începe să fiar6ă şi se formează spuma, o îndepărtezi uşor cu spumiera, apoi adaugi morcovul, pătrunjelul şi ceapa curăţată şi tăiată în două, dacă este mai mare.
După ce a fiert carnea, o scoţi din ciorbă.
Speli merele, le cureţi şi le tai în cuburi, apoi le adaugi în ciorbă şi le laşi să fiarbă timp de 15 minute, după care scoţi morcovul, pătrunjelul şi ceapa şi pui în locul lor bucăţile de pui.
Freci gălbenuşurile cu smântână şi torni totul în ciorbă.
Potriveşti gustul de sare, iar dacă preferi o ciorbă mai acră, poţi adăuga puţină zeamă de lămâie.
Laşi să mai dea 1-2 clocote, presari în ciorba pătrunjel verde tocat mărunt, după care o serveşti fierbinte.
Ciorba de pui cu mere si smantana
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Ciorba de pui cu bors
Ciorba de pui cu bors din: carne de pui, morcov, telina, verdeata, bors, sare, ceapa. Ingrediente: 500 g carne de pui 1 morcov ţelină, după gust verdeaţă borş sare, după gust 1 ceapă Mod de preparare: Dai prin răzătoarea cea mare zarzavatul şi îl pui la fiert într-o oală cu apă. Adaugi bucăţile de […]
Pofta buna!