din: paste, ton, suc si coaja de lamaie, ulei de masline, usturoi, sare, piper, patrunjel. Această rețetă de paste cu ton și sos de lămâie vă va cuceri cu aromele sale marine proaspete și cu simplitatea sa. Este o opțiune perfectă pentru o cină rapidă și sănătoasă. Cu […]
Ciorba de pui moldoveneasca
PrinteazaCiorba de pui moldoveneasca din: carne de pui, morcov, telina, pastarnac, ceapa, ardei, leustean, taitei, bors, sare, smantana.
Ingrediente:
- 500 g carne de pui
- 1 morcov
- 1 ţelină
- 1 rădăcină păstârnac
- 1 ceapă
- 2 ardei graşi coloraţi
- 1 legătură leuştean
- 30 g tăiţei graşi
- 500 ml borş
- sare
- 100 g smântână
Mod de preparare:
Ciorba de pui moldoveneasca: Fierbi carnea de pui în 4 l de apă cu sare, după gust, circa 15 minute, apoi iei spuma. Cureţi şi tai bucăţi morcovul, ceapa, ţelina, ardeii şi păstârnacul.
Adaugi legumele în ciorbă şi le laşi să fiarbă circa 30 de minute. Pui tăiţeii şi mai laşi să fiarbă timp de 5 minute.
Adaugi borşul fiert în prealabil, laşi să dea in câteva clocote şi stingi focul. Dregi ciorba cu smântână, presari leuşteanul tocat şi laşi vasul acoperiş.
Pofta buna!
Choripán: Istorie, Variații și Sfaturi de Preparare – Ghid Complet
Ghid Complet. Choripán, un sandwich simplu dar iconic din America de Sud, este un exemplu vibrant al modului în care cultura, istoria și gastronomia se împletesc pentru a crea un preparat care transcende frontierele și timpul. În acest articol detaliat, vom explora istoria, evoluția și semnificația acestui […]