Ciorbă țărănească de pui cu orez din: cartofi, dovlecel, rosii, morcov, ceapa verde, orez, ardei gras, pulpe de pui, zeama de lamaie, sare, patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 dovlecel 2 roșii mari 1 morcov 3 legături ceapă verde 1 ardei gras 100 g orez 500 g pulpe inferioare de pui zeama de la […]
Ciorba de pui cu rosii
PrinteazaCiorba de pui cu rosii din: pui, rosii, ceapa, orez, piper, frunze de patrunjel, zahar, sare.
- 800 g pui
- 1 kg rosii
- 100 g ceapa
- 50 g orez
- 10 g piper
- 20 g frunze de patrunjel
- 50 g zahar
- 10 g sare
Mod de preparare:
Puiul curăţat, spălat şi tranşat îl pui la fiert într-un litru şi jumătate de apă rece, împreună cu sarea, piperul şi ceapa (întreagă), pe care o scoţi după ce s-a înmuiat.
Roşiile spălate şi tăiate în sferturi le fierbi separat în puţină apă. Orezul, curăţat şi spălat, îl fierbi în alt vas.
Roşiile, odată moi, le dai prin sită, iar piperul, ca şi orezul, le adaugi în ciorba de pui, pe care o mai dai în câteva clocote, adăugând praful de zahăr.
Serveşti ciorba cu pătrunjelul verde tocat fin, presărat pe deasupra.
Ciorba de pui cu rosii
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba ardeleneasca de pui din: tacamuri de pui, morcovi, telina, ceapa, ardei, rosii, usturoi, slanina, patrunjel, otet. Ingrediente: 1 kg tacamuri de pui 2 morcovi 1 telina 2 cepe un ardei gras 3-4 rosii 5-6 catei de usturoi o felie subtire de slanina afumata o legatura patrunjel verde otet Mod de preparare: Se pune carnea […]
Pofta buna!