Ciorba de pui cu taitei
PrinteazaO reteta gustoasa de ciorba de pui, bors, carne de pui, morcov, radacina de patrunjel, telina, ceapa, cartofi, suc de rosii, taietei.
- 1 piept de pui
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 telină mică
- 1 ceapă
- 2 cartofi
- 200 ml suc de roşii
- 1l borş
- 200 g tăieţei
Mod de preparare:
Carnea se spală, se taie după dorinţă şi se pune la fiert în apă rece. Se curăţă cu grijă spuma formată şi se lasă la fiert încă 10 minute.
Se adaugă legumele curăţate, spălate şi tăiate bucăţi, fără cartofi. Se lasă să fiarbă, la foc mic, încă 30 de minute.
Se adaugă cartofii tăiaţi în patru şi sucul de roşii, se potriveşte gustul de sare şi se lasă să fiarbă 15 minute.
Se adaugă borşul fiert separat. Se fierb tăieţeii în apă cu sare, se scurg, se clătesc cu apă rece şi se adaugă în ciorbă. Se serveşte caldă, cu pătrunjel verde sau leuştean.
Ciorba de pui cu taitei
Pofta buna!