Ciorba radauteana cu ardei iute si smantana din: pui, morcovi, ceapa, telina, sare, galbenusuri, smantana, ardei iute.
Ingrediente:
1 si 1/2 pui
3 morcovi
3 cepe
1 telina medie
sare
Pentru dres:
3 galbenusuri
250 g smantana
Pentru servit:
smantana
ardei iute
Mod de preparare:
Carnea porţionată se pune la fiert în apă rece cu sare şi, din momentul în care începe să fiarbă, se ia spuma ori de câte ori apare.
Între timp, se curăţă şi se taie legumele mai mărunt şi apoi, după ce dispare spuma, se adaugă în oala cu pui.
Se lasă la fiert până ce carnea şi legumele sunt pătrunse. Apoi, carnea se scoate şi se lasă un pic la răcit, legumele se folosesc la altceva, iar zeama se strecoară.
Zeama strecurată se pune din nou în oală şi se drege cu smântâna amestecată cu gălbenuşuri.
Carnea se taie mărunt, mărunt şi se adaugă în oală. Se aduce la masă cu smântână şi ardei iute.
Ciorbă rădăuțeană tradițională din: carne de pui sau curcan, ceapa, morcovi,pastarnac, telina, unt, oua, smantana, patrunjel, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 500g carne de pui sau de curcan (cu oase) 2 cepe mari 2 morcovi 1 păstârnac 1 țelină mică 1 lingură de unt sau ulei 2 ouă 2 linguri de smântână 1 legătură de pătrunjel […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.