Ciorba radauteana de ciuperci cu gogosari
PrinteazaCiorba radauteana de ciuperci cu gogosari din: ciuperci pleurotus, smântână pentru gătit, ceapă, usutroi, gogoşari în oţet, telina, morcov, rădăcină pătrunjel, rădăcină păstârnac, sare, oua, piper, apa.
Ingrediente:
- 1 kg ciuperci pleurotus
- 1 kg smântână pentru gătit
- 1 ceapă
- 6 căţei usturoi
- 1 borcan de gogoşari în oţet
- 3 morcovi
- 2 ţeline
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 rădăcină păstârnac
- 2 gălbenuşuri
- sare
- piper
- apă
Mod de preparare:
Tai rădăcinoasele cubuleţe, iar ceapa o laşi întreagă (o arunci după ce fierbe), le pui într-o oală mare şi torni 6 litri de apă.
Intre timp, speli bine ciupercile pleurotus, le tai fideluţă şi te pui în oală. Laşi la fiert aproximativ 30 de minute.
In ultimele 5 minute, adaugi gogoşarii tăiaţi fâşii şi usturoiul zdrobit ca pentru mujdei.
Amesteci separat gălbenuşurile bătute cu smântână, iei 2-3 polonice de zeamă şi le pui în smântână, omogenizezi şi torni, în fir subţire, în oală.
Guşti şi potriveşti de sare şi piper. Laşi 10 minute şi opreşti focul.
Pofta buna!