Ciorbă rădăuţeană cu usturoi
PrinteazaCiorbă rădăuţeană cu usturoi
- 1 pui întreg şi 1 piept de pui
- zarzavat pentru supă (morcov, păstârnac, ţelină)
- 2 ouă
- 1 pahar mare cu iaurt
- 1 pahar mic cu smântână
- pătrunjel
- 2-3 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Speli şi cureţi foarte bine carnea pe care o pui să fiarbă ca pentru supă împreună cu zarzavaturile curăţate şi tăiate bucăţi mici.
Laşi să fiarbă în oala semidescoperită, până ce carnea se desprinde de pe os.
Scoţi apoi carnea şi legumele separat şi strecori zeama. Această zeamă o vei drege cu iaurtul amestecat cu gălbenuşurile şi smântână.
Tai numai piepturile fâşii sau cubuleţe pe care le adaugi in zeamă, iar legumele le pasezi sau le mărunţeşti cu mixerul şi adaugi şi acest piure în zeamă.
La final adaugi mujdei de usturoi şi pătrunjel fin tocat. O aduci la masă cu ardei iute, oţet şi sare.
Ciorbă rădăuţeană cu usturoi
Poftă bună!
Incoming search terms:
- ciorba radauteana usturoi