Ciorba radauteana de pui din: piept de pui, morcovi, radacina de pastarnac, telina, ceapa, gogosari murati, sare, usturoi, ou, smantana, faina, otet.
Ingrediente:
1 piept de pui mare
2 morcovi
2 radacini de pastarnac
1 telina de dimensiune mijlocie
1 cepe
2-3 gogosari murati
sare
1 capatana de usturoi
1 ou
250 g smantana
1 lingura faina
otet
Mod de preparare:
Speli pieptul de pui şi îl tai în cubuleţe pe care le pui la fiert în 3 litri de apă rece.
Indepărtezi spuma şi laşi să fiarbă 20 de minute, la foc mediu.
Cureţi legumele şi le speli. Tai mărunt ceapa şi gogoşarii curăţaţi de seminţe şi cotoare.
Dai pe răzătoarea mare rădăcinile de ţelină, păstârnac şi morcov.
Adaugi în ciorbă legumele şi le laşi să fiarbă împreună cu carnea, timp de 10-15 minute.
Cureţi usturoiul şi îl pisezi. Când legumele şi carnea au fiert, laşi focul mic şi pui usturoiul zdrobit, precum şi un amestec de ou bătut, smântână, făină, puţină zeamă din ciorbă, sare şi oţet după gust.
Amesteci, sărezi ciorba după gust şi laşi să mai dea în câteva clocote.
Ciorba radauteana: Ingrediente: 1 piept de pui de circa 1 kg 4 morcovi 1 rădăcină păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 1/2 ţelină 200 g smântână 4 gălbenuşuri 3-4 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel verde sare boabe de piper 3 linguri oţet Cum se prepara Ciorba radauteana:
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.