Ciorbă rădăuțeană tradițională din: carne de pui sau curcan, ceapa, morcovi,pastarnac, telina, unt, oua, smantana, patrunjel, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 500g carne de pui sau de curcan (cu oase) 2 cepe mari 2 morcovi 1 păstârnac 1 țelină mică 1 lingură de unt sau ulei 2 ouă 2 linguri de smântână 1 legătură de pătrunjel […]
Ciorba radauteana – Reteta simpla si gustoasa
PrinteazaCiorba radauteana – Reteta simpla si gustoasa din: pui, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, smantana, oua, lamaie, sare, piper, paine prajita.
Ciorba radauteana este o delicioasa supa traditionala romaneasca, cunoscuta pentru savoarea sa unica.
Ingrediente:
- 1 pui intreg (aproximativ 1,5 kg)
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi
- 2 radacini de patrunjel
- 2 pastarnac
- 1 telina mica
- 200 g smantana
- 3 oua
- 1 lamaie
- Sare si piper dupa gust
- Fasii de paine prajita pentru servire
Mod de preparare:
Spalati puiul si puneti-l intr-o oala mare, acoperiti-l cu apa rece si adaugati o ceapa taiata in jumatate, un morcov, o radacina de patrunjel, un pastarnac si telina. Adaugati sare si piper dupa gust.
Lasati puiul sa fiarba la foc mic pana cand carnea se desprinde usor de oase. Acest proces poate dura aproximativ 1-1,5 ore.
In timp ce puiul fierbe, pregatiti o oala cu apa fierbinte si adaugati ouale pentru a le fierbe. Dupa ce sunt gata, scoateti-le din apa si lasati-le sa se raceasca, apoi curatati-le de coaja si taiati-le in sferturi.
Dupa ce puiul este gata, scoateti-l din supa si desfaceti-l in bucati mai mici. Strecurati supa pentru a indeparta legumele si bucatile de pui si puneti supa din nou pe foc.
Adaugati bucatile de pui in supa si lasati-le sa fiarba la foc mic.
Taiati morcovii, pastarnacii, radacina de patrunjel si telina ramasi in cubulete mici si adaugati-le in supa. Lasati-le sa fiarba pana cand legumele sunt moi.
Intr-un bol separat, amestecati smantana cu sucul de lamaie si adaugati aceasta compozitie in supa. Amestecati bine si lasati sa fiarba timp de aproximativ 5 minute, amestecand constant.
Adaugati ouale fierte taiate in sferturi in supa si mai lasati sa fiarba timp de 2-3 minute. Gustati si ajustati condimentele, daca este necesar.
Serviti ciorba radauteana calda, garnisita cu fasiile de paine prajita.
Ciorba radauteana – Reteta simpla si gustoasa
Informatii nutritionale aproximative (per portie):
- Calorii: 300-350 kcal
- Carbohidrati: 15-20 g
- Proteine: 20-25 g
- Grasimi: 15-20 g
Ciorba radauteana este o reteta traditionala cu un gust bogat si complex, cu o combinatie unica de ingrediente care o fac speciala.
Aceasta ciorba este cremoasa datorita smantanii si oualor, iar sucul de lamaie adauga o nota de aciditate care echilibreaza perfect aromele.
Este o mancare reconfortanta, perfecta pentru sezonul rece sau pentru orice ocazie in care doriti sa va bucurati de o gustare traditionala romaneasca.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba radauteana de ciuperci cu gogosari
Ciorba radauteana de ciuperci cu gogosari din: ciuperci pleurotus, smântână pentru gătit, ceapă, usutroi, gogoşari în oţet, telina, morcov, rădăcină pătrunjel, rădăcină păstârnac, sare, oua, piper, apa. Ingrediente: 1 kg ciuperci pleurotus 1 kg smântână pentru gătit 1 ceapă 6 căţei usturoi 1 borcan de gogoşari în oţet 3 morcovi 2 ţeline 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac […]
Pofta buna!