Ciorba radauteana cu smantana si ardei iute
PrinteazaCiorba radauteana cu smantana si ardei iute din: piept de pui, morcovi, ceapa, telina, sare, galbenusuri, smantana, ardei iute.
- un pui si piept de pui
- 3 morcovi
- 3 cepe
- o telina medie
- sare
pentru dres:
- 3 galbenusuri
- 250 g smantana
pentru servit:
- smantana
- ardei iute
Mod de preparare:
Carnea porţionată se pune la fiert în apă rece cu sare şi, din momentul în care începe să fiarbă, se ia spuma ori de câte ori apare.
Intre timp, se curăţă şi se taie legumele mai mărunt şi apoi, după ce dispare spuma, se adaugă în oala cu pui.
Se lasă la fiert până ce carnea şi legumele sunt pătrunse.
Apoi, carnea se scoate şi se lasă un pic la răcit, legumele se folosesc la altceva, iar zeama se strecoară.
Zeama strecurată se pune din nou în oală şi se drege cu smântână amestecată cu gălbenuşuri.
Carnea se taie mărunt, mărunt şi se adaugă în oală. Se aduce la masă cu smântână şi ardei iute.
Ciorba radauteana cu smantana si ardei iute
Pofta buna!