Ciorba radauteana cu smantana
PrinteazaCiorba radauteana cu smantana din: gaina, ceapa, morcov, patrunjel, ardei gras, pastarnac, telina, smantana, usturoi, lamaie, sare si piper.
- 1 gaina
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 radacina patrunjel
- 1 ardei gras
- 1 radacina de pastarnac
- 1 telina mica
- 500 g smantana
- 3 catei de usturoi
- 1 lamaie
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pârliţi găina la flacăra aragazului, tăiaţi-o în bucăţi, spălaţi-le şi puneţi-le la fiert în 4 litri de apă şi 1 lingură cu sare.
După ce luaţi spuma, puneţi legumele curăţate, spălate şi tăiate în cubuleţe.
Fierbeţi ciorba până când carnea este bine fiartă, apoi adăugaţi smântână amestecată cu ouăle, usturoiul, zeama de lămâie şi potriviţi de sare şi piper.
Lăsaţi să mai fiarbă 5 minute şi serviţi ciorba cu patrunjel tocat marunt.
Pofta buna!