Ciorba radauteana cu verdeata
PrinteazaCiorba radauteana cu verdeata din: pulpe de pui, morcovi, patrunjel, ardei, galbenusuri de ou, smantana, otet, usturoi, verdeata.
Ingrediente:
- 4 pulpe de pui cu tot cu spate sau 6-7 pulpe fara spate
- 4 morcovi,
- 2 radacini patrunjel sau pastarnac,
- 2 ardei capia sau grasi
- 5 galbenusuri de ou
- 400 grame smantana
- otet
- usturoi
- verdeata dupa gust
Mod de preparare:
Se pun la fiert, in aproximativ 2,5 l apa, pulpele si legumele, cu o lingura de sare sau condimente de tip Knorr.
Se lasa sa fiarba pana ce carnea devine foarte frageda (se desprinde de pe os). Se strecoara supa
obtinuta. Carnea si legumele se taie in bucati mici (se arunca pielea si oasele) si se pun inapoi in supa,
la fiert.
Intre timp se bat impreuna, cu mixerul, smantana si galbenusurile de ou. Cand supa da in
clocot, se toarna compozitia de smanatana si ou, amestecand continu.
Se adauga otet si usturoi zdrobit dupa gust, piper si eventual verdeata maruntita.
Se mai fierbe cateva minute.
Pofta buna!