Ciorba radauteana

Printeaza

Pui la fiert în apă cu sare o găină mărişoară (preferabil de casă pentru că e mai gustoasă), o pungă de piept de pui (în funcţie şi de cantitatea de ciorbă pe care vrei s-o faci), 2 morcovi, 2 rădăcini de păstârnac, 2 rădăcini de pătrunjel, 2 rădăcini de ţelină.

Când carnea este aproape fiartă, pui căţeii de usturoi (dintr-o măciulie mai mică sau mai mare, după cum îţi place şi suporţi usturoiul) şi 2-3 linguri de oţet.

Laşi să dea un clocot, scoţi carnea şi strecori supa, pe care o dai din nou la fiert, la foc mic. Intre timp amesteci 0,5 kg smântână cu 0,5 kg iaurt gras (nu lapte acru pentru că se zăreşte, adică se taie) şi 3-4 gălbenuşuri.

Torni aceas­tă compoziţie în supă şi stingi focul. Scoţi pieptul de găină, îl tai fideluţă şi pui toate bucăţelele înapoi în oala cu ciorbă.

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.