Ciorba radauteana
PrinteazaPui la fiert în apă cu sare o găină mărişoară (preferabil de casă pentru că e mai gustoasă), o pungă de piept de pui (în funcţie şi de cantitatea de ciorbă pe care vrei s-o faci), 2 morcovi, 2 rădăcini de păstârnac, 2 rădăcini de pătrunjel, 2 rădăcini de ţelină.
Când carnea este aproape fiartă, pui căţeii de usturoi (dintr-o măciulie mai mică sau mai mare, după cum îţi place şi suporţi usturoiul) şi 2-3 linguri de oţet.
Laşi să dea un clocot, scoţi carnea şi strecori supa, pe care o dai din nou la fiert, la foc mic. Intre timp amesteci 0,5 kg smântână cu 0,5 kg iaurt gras (nu lapte acru pentru că se zăreşte, adică se taie) şi 3-4 gălbenuşuri.
Torni această compoziţie în supă şi stingi focul. Scoţi pieptul de găină, îl tai fideluţă şi pui toate bucăţelele înapoi în oala cu ciorbă.
Ciorba radauteana
Pofta buna!