Ciorba rapida de conopida
PrinteazaCiorba rapida de conopida din: conopida, morcov, ceapa, ardei gras, mazare, ulei, patrunjel, concentrat, bors si piper.
- 1 conopida mare
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 50 g mazare la conserva
- o lingura de ulei
- o legatura patrunjel proaspat
- doua lingurite concentrat
- bors dupa gust
- piper sau boia dupa gust
Mod de preparare:
Desfă conopida în bucheţele mici şi las-o pentru 15 minute în apă cu sare, să se albească. Spală bine zarzavaturile, taie-le în cubuleţe mici, apoi pune-le într-o oală şi lasă-le la călit într-o lingură de ulei pentru trei minute. Pune peste legume trei litri de apă, adaugă concentratul şi piper sau boia şi lasă totul să dea în clocot.
Când legumele sunt aproape fierte pune mazărea spălată bine şi bucheţelele de conopidă pe care în prealabil le scoţi din apă şi le clăteşti. Când conopida este fiartă (se sfărâmă uşor), adaugi borsul după gust, apoi presari verdeaţa tocată mărunt şi mai dai totul într-un clocot.
Ciorba rapida de conopida
Pofta buna!
Nu am mai mancat ciorba de conopida
Mie-mi place, macar poti sa incerci
chiar e rapida ciorba de conopida, ceea ce-mi place si mai mult
Imi place ciorba asta