Ciorba de rata cu varza si cimbru

Printeaza

Ciorba de rata cu varza si cimbru din: carne de raţă, varza alba, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, ardei gras, suc de rosii, ulei, cimbru, marar, sare.

Ingrediente:

  • 600 g carne de raţă
  • 300 g varză albă
  • 100 g morcovi
  • 100 g pătrunjel
  • 100 g ţelină
  • 100 g ceapă
  • 50 g ardei gras
  • 200 ml suc de roşii
  • 30 ml ulei
  • 1 ramură de cimbru
  • 1/2 legătură de mărar
  • 20 g sare

Mod de preparare:

Speli carnea, o tai şi o pui la fiert în 2 I de apă rece, cu 20 g sare, pentru circa o oră.

Cureţi zarzavatul, îl speli şi îl tai în formă de bastonaşe. Apoi îl căleşti timp de 5 minute, cu cea­pa tocată mărunt, în 2 linguri de ulei, după care adaugi zarzavatul în supă.

După circa 30 de minute, pui var­za tăiată fâşiuţe, ardeiul felii şi o ramură de cimbru, (cand toate sunt bine fierte, acreşti ciorba cu suc de roşii, după gust. La final, presari şi mărar tăiat mărunt.

Ciorba de rata cu varza si cimbru

Ciorba_de_rata_cu_varza_si_cimbru

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.