Ciorba de rata cu varza si cimbru
PrinteazaCiorba de rata cu varza si cimbru din: carne de raţă, varza alba, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, ardei gras, suc de rosii, ulei, cimbru, marar, sare.
Ingrediente:
- 600 g carne de raţă
- 300 g varză albă
- 100 g morcovi
- 100 g pătrunjel
- 100 g ţelină
- 100 g ceapă
- 50 g ardei gras
- 200 ml suc de roşii
- 30 ml ulei
- 1 ramură de cimbru
- 1/2 legătură de mărar
- 20 g sare
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai şi o pui la fiert în 2 I de apă rece, cu 20 g sare, pentru circa o oră.
Cureţi zarzavatul, îl speli şi îl tai în formă de bastonaşe. Apoi îl căleşti timp de 5 minute, cu ceapa tocată mărunt, în 2 linguri de ulei, după care adaugi zarzavatul în supă.
După circa 30 de minute, pui varza tăiată fâşiuţe, ardeiul felii şi o ramură de cimbru, (cand toate sunt bine fierte, acreşti ciorba cu suc de roşii, după gust. La final, presari şi mărar tăiat mărunt.
Ciorba de rata cu varza si cimbru
Pofta buna!