Ciorba de varza cu rata din: varza, ceapa, lesutean, carne de rata, bulion, bors. Poate te intereseaza si Ciorba cu carne de rata si legume Ingrediente: 1 kg varză 1 ceapă potrivită 1 legătură leuştean sau pătrunjel carne de raţă (spate, gât, aripi, picioare) bulion borş pentru acrit (după gust) Mod de preparare: Toci […]
Cum se prepara Ciorba de fasole cu afumatura la gratar (VIDEO)
Ciorba de fasole cu afumatura la gratar: Cum se prepara Ciorba de fasole cu afumatura la gratar: Pofta buna!
Ciorba de varza murata cu bacon afumat
Ciorba de varza murata cu bacon afumat din: varza murata, salam picant, apa, prune uscate, cartofi, ienibahar, piper, ceapa, bacon afumat, faina, boia iute, smantana, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 250 g varza murata, cu tot cu zeama 300 g salam picant feliat 1,2 l apa 8 prune uscate, fara samburi 250 g cartofi decojiti 10 […]
Foarte buna ciorbica de rata 🙂
A iesit buna ciorba de rata?
Eu asa fac CIORBA DE RATA
Ingrediente:
1 rata
700 ml bors
3,5 l apa
150 gr mazare
15 gr fasole verde
23 morcovi
2 ardei grasi
1 ceapa
1 radacina patrunjel
1 radacina pastarnac
1 telina mica
1 cutie rosii
34 linguri verdeata(patrunjel, leustean)
sare
Mod de preparare:
Carnea se potioneaza si se pune la fiert. Se spumeaza de cate ori este necesar. Intre timp pregatim legumele. Se taie morcovul, ardeiul gras,ceapa patrunjelul, pastarnacul si radacina de telina cubulete mici. Unii prefera ca sa caleasca legumele intr-o tigaie cu putin ulei, insa eu evit aceasta metoda , o prefer pe cea light: atunci cand carnea este aproape gata adaug toate legumele in afara de rosii , si condimentez.
Separat se fierbe borsul cu putin cimbru si sare.(cantitatea de bors e in funtie de gustul fiecaruia)
Se lasa sa fiarba legumele iar aproape de final se adauga rosiile din conserva toacate, se lasa sa dea cateva clocote dupa care se pune borsul si se ia de pe foc. Se adauga patrunjel si leustean.
Ciorba de rata se serveste calda.
Pofta buna!