Ciorba de rata

Printeaza

O reteta de ciorba de rata din: carne de rata, morcovi, ceapa, ardei grasi, patrunjel, telina, bors, cartofi, fidea, leustean, sare si piper.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:Ciorba_de_rata

  • 1 kg carne de rata (tacam, aripi)
  • 2 morcovi
  • 3 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 litru bors
  • 4-5 cartofi
  • 100 g fidea
  • 1 legatura leustean
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea, spălaţi-o şi puneţi-o la fiert în 4 litri de apă şi 1 lingură sare. Când începe să fiarbă în clocote, luaţi spuma de câte ori este cazul. Puneţi apoi în oală legumele curăţate, spălate şi tocate mărunt.

Cartofii puneţi-i mai târziu cu 30 de minute. Spre final, puneţi fideaua şi borşul fiert separat, precum şi leuşteanul. Mai lăsaţi să dea în 2-3 clocote.

Ciorba de rata

Ciorba_de_rata

Pofta buna!

 

Poate iti place si:

 

Ciorba de varza cu rata

Ciorba de varza cu rata din: varza, ceapa, lesutean, carne de rata, bulion, bors. Poate te intereseaza si Ciorba cu carne de rata si legume Ingrediente: 1 kg varză 1 ceapă potrivită 1 legătură leuştean sau pătrunjel carne de raţă (spate, gât, aripi, picioare) bulion borş pentru acrit (după gust)   Mod de preparare: Toci […]

Cum_se_prepara_Ciorba_de_fasole_cu_afumatura_la_gratar

Cum se prepara Ciorba de fasole cu afumatura la gratar (VIDEO)

Ciorba de fasole cu afumatura la gratar: Cum se prepara Ciorba de fasole cu afumatura la gratar:   Pofta buna!

Ciorba_de_varza_murata_cu_bacon_afumat

Ciorba de varza murata cu bacon afumat

Ciorba de varza murata cu bacon afumat din: varza murata, salam picant, apa, prune uscate, cartofi, ienibahar, piper, ceapa, bacon afumat, faina, boia iute, smantana, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 250 g varza murata, cu tot cu zeama 300 g salam picant feliat 1,2 l apa 8 prune uscate, fara samburi 250 g cartofi decojiti 10 […]

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ciorba de rata
  • bors de rata
  • ciorba rata
  • ciorba de rata cu bors
  • ciorba de rata jamila

3 comentarii

  1. Foarte buna ciorbica de rata 🙂

  2. A iesit buna ciorba de rata?

  3. Eu asa fac CIORBA DE RATA

    Ingrediente:
    1 rata
    700 ml bors
    3,5 l apa
    150 gr mazare
    15 gr fasole verde
    23 morcovi
    2 ardei grasi
    1 ceapa
    1 radacina patrunjel
    1 radacina pastarnac
    1 telina mica
    1 cutie rosii
    34 linguri verdeata(patrunjel, leustean)
    sare

    Mod de preparare:

    Carnea se potioneaza si se pune la fiert. Se spumeaza de cate ori este necesar. Intre timp pregatim legumele. Se taie morcovul, ardeiul gras,ceapa patrunjelul, pastarnacul si radacina de telina cubulete mici. Unii prefera ca sa caleasca legumele intr-o tigaie cu putin ulei, insa eu evit aceasta metoda , o prefer pe cea light: atunci cand carnea este aproape gata adaug toate legumele in afara de rosii , si condimentez.
    Separat se fierbe borsul cu putin cimbru si sare.(cantitatea de bors e in funtie de gustul fiecaruia)
    Se lasa sa fiarba legumele iar aproape de final se adauga rosiile din conserva toacate, se lasa sa dea cateva clocote dupa care se pune borsul si se ia de pe foc. Se adauga patrunjel si leustean.

    Ciorba de rata se serveste calda.

    Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.