Ciorba rece de macris cu jambon afumat
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba rece de macris cu jambon afumat din: macris, oua, smantana, jambon afumat, ceapa verde, castraveti verzi, patrunjel si marar.
- 1 kg măcriş
- 3 ouă
- 4 linguri smântână
- 150 g jambon afumat
- ceapă verde
- castraveţi verzi
- pătrunjel proaspăt
- mărar proaspăt
Mod de preparare:
Frunzele de măcriş se spală bine şi se fierb în apă rece o jumătate de oră. Se strecoară prin sita mică şi se freacă bine cu o lingură de lemn. In zeama obţinută, bine răcită, se pun ouă fierte, tăiate mărunt, ceapă verde şi castraveţi dccojiţi, tăiaţi mărunt, mărar şi pătrunjel tocate fin, în cantităţi după gust.
Se sărează, se adaugă smântână şi jambonul afumat tăiat cuburi mici şi se amestecă bine.
Poftă bună!