Ciorba rece de rosii cu grisine

Printeaza

Ciorba rece de rosii cu grisine din: rosii, ceapa, ulei, usturoi, sare, piper, ooregano, cimbru, supa de legume, hasmatuchi, drojdie, faina de grau, faina de spelta, gris, mac, susan, salvie.

Ingrediente:Ciorba_rece_de_rosii_cu_grisine

  • 1,2 kg roşii cărnoase
  • 1 ceapă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • piper negru
  • câte o linguriţă de oregano şi cimbru
  • 600 ml supă de legume hasmaţuchi pentru decorat
  • 60 g drojdie proaspătă
  • 250 g făină de grâu
  • 350 g făină de speltă
  • 80 g griş de grâu
  • 9 linguri de ulei de măsline presat la rece
  • sare
  • 40 g seminţe de mac
  • 40 g seminţe de susan
  • 2-4 linguri de salvie mărunţită
  • ulei pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Roşiile se opăresc 30 de secupdeîn apă clocotită, se cojesc, se taie în jumătăţi, li se scot cotoarele şi se taie bucăţi mari.

Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşteîn ulei încins. Se adaugă roşiile.

Usturoiul se curăţă şi se adaugă zdrobit la amestecul de ceapă şi roşii. Se înăbuşe totul 5 minute şi se asezonează cu piper şi cu verdeaţă.

Se toarnă pe deasupra supa şi se clocoteşte sub capac 20 de minute. La final se pasează şi se păstrează la rece până la servire

Pentru grisine se dizolvă drojdia în 500 ml de apă călduţă. Intreaga cantitate de făină se amestecă cu grişul, cu uleiul şi cu o priză de sare.

Se frământă împreună cu drojdia într-un aluat omogen, care se lasă acoperit la dospit o oră.

Se preîncălzeşte cuptorul la 200 °C. Din jumătate de aluat se formează grisine de 1 cm grosime, care se dau prin susan sau prin mac.

In restul aluatului se incorporează şi salvia, apoi se formează şi din acesta grisine.

Grisinele se aşează pe o tavă unsă cu ulei, se lasă să dospească încă 10 minute (acoperite) şi se coc în cuptorul preîncălzit la 200 °C circa 10 minute.

 

Ciorba rece de rosii cu grisine

Ciorba_rece_de_rosii_cu_grisine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place ciorba de rosii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.