Ciorbă roşie de burtă
PrinteazaO reteta de ciorba rosie de burta din: burta de vita, apa, untura, faina, ceapa, supa, legume, usturoi, boia de ardei, maghiran, piper, sare, piper rosu si patrunjel.
- 500 g burtă de vită
- 1,5 l apă
- 50 g untură
- 60 g făină
- 1 ceapă
- 1 cub de supă
- 100 g legume rădăcinoase
- 3 căţei de usturoi
- 2 linguri boia de ardei
- 1 vârf de maghiran
- piper
- sare
- piper roşu
- pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Se spală burta, de mai multe ori. Se dă prin sare şi făină, se răzuiesc bine impurităţile şi se spală din nou. Se pune într-o oală, se acoperă cu apă şi se dă la fiert. Se strecoară, se adaugă din nou apă şi se fierbe 45 de minute, până când se înmoaie. Se strecoară.
Se toacă ceapa mărunt şi se căleşte în untură. Se adaugă boiaua, se amestecă şi se adaugă şi făina. Se toarnă apă rece, se amestecă bine, se pune şi cubul de supă şi se lasă să fiarbă.
Se curăţă legumele, se taie fâşii şi se adaugă în supă. Se taie burta de vită în fâşii egale şi se adaugă şi ele în oala cu supă. înainte de sfârşitul fierberii, se adaugă usturoiul zdrobit şi maghiranul.
Se asezonează cu sare şi piper şi se pune în farfurii. Se decorează cu piper roşu şi pătrunjel proaspăt.
Ciorbă roşie de burtă
Pofta buna!