Ciorba de rosii cu fasole pastai din: rosii, fasole alba pastai, ceapa, ardei gras, usturoi, cartofi, morcovi, telina, ulei, sare, piperardei iute, leustean, smantana.
Ingrediente:
1 ½ kg rosii
500 g fasole alba pastai
2 cepe
2 ardei grasi
1 catel de usturoi
2 cartofi
1 morcov
¼ telina
2 linguri de ulei, sare, piper
Ardei iute, leustean
Smantana, malai
Mod de preparare:
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca marunt.
Morcovul si telina se curata de coaja, se spala si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari.
Se pun la fiert cu 2 litri de apa si cand sunt pe jumatate fierte se adauga cartofii curatati de coaja si taiati cuburi, ardeii curatati de seminte si taiati felii mai groase.
Fasolea se curata, se spala, se taie in bucati mai mici si se pune peste ingredientele din oala.
Cand legumele sunt aproape fierte se pun rosiile curatate de pielita si date prin razatoarea cu ochiuri mari, uleiul de floarea-soarelui, cozi de leustean spalate si tocate marunt, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust.
Se lasa sa fiarba inca zece minute, se opreste focul si se presara leustean proaspat tocat.
Se serveste fierbinte sau rece, cu smantana, ardei iute sau mamaliga impreuna cu un paharel de tuica.
Ciorba de fasole pestrita cu suc de rosii din: fasole, pastarnac, ceapa, telina, sare, suc de rosii. Ingrediente: 250 g fasole boabe pestriţă 1 păstărnac 1 ceapă foi de ţelină verde sau uscată sare 1 l suc de roşii Mod de preparare: Alegeţi fasolea, spălaţi-o în două ape, lăsaţi-o să se înmoaie câteva ore […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.