Ciorba de rosii cu pui

Printeaza

Ciorba de rosii cu pui din: aripi de pui, rosii, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, orez, pasta de ardei dulce, ulei, usturoi, bors, dafin, cumbru, sare, piper, ardei iute, smantana, patrunjel.

Ingrediente:Ciorba_de_rosii_cu_pui

  • 700 g aripi de pui
  • 5 roşii
  • doi morcovi
  • o ţelină
  • o rădăcină de pătrunjel
  • 3 cepe
  • 80 g orez
  • 10 g pastă de ardei dulce
  • 100 ml ulei
  • usturoi
  • 600 ml borş
  • o frunză de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ardei iute
  • smântână
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Aripile de pui se opăresc zece minute în apă cu sare, se clătesc şi se pun într-un bol.

Ţelina, rădăcina de pătrunjel şi morcovii se curăţă de coajă, se spală, se taie felii subţiri sau julien.

Cepele se curăţă de foi şi se taie sferturi. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun legumele şi se călesc până se înmoaie.

Intr-o oală se pun doi litri de apă la fiert, se lasă să dea în clocot, se adaugă legumele şi se condimentează.

Se fierb 15 minute, se adaugă orezul, frunza de dafin, cimbrul şi se continuă fierberea.

Când legumele şi orezul sunt aproape fierte se adaugă aripile de pui, se condimentează şi se fierb încă zece minute.

Se adaugă pasta de ardei, roşiile date prin râzătoare, borşul, doi căţei de usturoi pisat şi se fierbe totul încă zece minute.

 

Ciorba de rosii cu pui

Ciorba_de_rosii_cu_pui

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna ciorba de pui

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.