Ciorba de rosii cu rozmarin

Printeaza

Ciorba de rosii cu rozmarin din: suc de rosii, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, dovlecel, ceapa rosie, usturoi, ardei capia, sare, piper negru, rozmarin, patrunjel, ulei de masline si paine prajita.

Ingrediente:

  • 50 ml suc de rosii
  • 2 morcovi
  • o radacina patrunjel
  • o radacina telina
  • un dovlecel
  • o ceapa rosie
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 ardei capia
  • sare
  • piper negru si rosu boabe si macinat
  • o crenguta de rozmarin
  • 3-4 frunze patrunjel
  • 2-3 lingurite ulei de masline
  • paine prajita si aromata

 

Mod de preparare:

Se curăţă rădăcinoasele, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei. Dovlecelul, ardeii şi cartoful se curăţă şi se taie cubuleţe.

Se adaugă în ciorbă şi se lasă să fiarbă împreună, la foc mic.

Se feliază pâinea şi se taie cubu­leţe, se stropesc cu ulei de măsline, se condimentează cu sare, piper şi usturoi măcinat şi se introduc în cuptorul încălzit în prealabil. Se lasă să se rumenească 20 de minute.

După ce au fiert rădăcinoasele, se scot cu spumiera. Ceapa se dă de-o parte, iar restul se pasează şi se încorporează în zeama în care au fiert.

Se adaugă sucul de roşii şi se lasă să clocotească aproximativ 10 minute.

Ciorba de roşii se ornează cu frunzuliţe de rozmarin şi pătrunjel şi se serveşte cu crutoanele aroma­te şi puţin picante.

Ciorba de rosii cu rozmarin

Ciorba_de_rosii_cu_rozmarin

Pofta buna!

3 comentarii

  1. Ciorba de rosii cu rozmarin trebuie neaparat s-o incerc!

  2. Foarte bine arata ciorba asta

  3. Asta e foarte buna vara

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.