Ciorba de rosii cu tarhon si taitei
PrinteazaCiorba de rosii cu tarhon si taitei din: rosii, ceapa, tarhon in otet, dovlecel, ulei, supa de legume, piper, sare, oua, faina.
- 1 kg rosii
- 3 cepe
- 1 legatura tarhon in otet
- 1 dovlecel
- 3-4 linguri ulei
- 2 l supa de legume
- piper
- sare
pentru taitei:
- 2 oua
- circa 150 g faina
- 1 varf de cutit de sare
Mod de preparare:
Pentru tăiţei, cântăreşti ouăle şi amesteci conţinutul lor cu sarea şi o cantitate de făină cernută, egală cu masa ouălor. Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat subţire, de 1-2 mm.
Rulezi foaia şi o tai în rondele groase de 5-6 mm, pe care le întinzi pe o hârtie şi le laşi să se usuce. Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Decojeşti roşiile şi le tai în cubuleţe.
In oala pentru ciorbă, căleşti ceapa în uleiul încins, iar când a devenit transparentă, adaugi roşiile şi continui să le căleşti împreună pentru 15-20 de minute, la foc mic.
Stingi cu supa de legume fierbinte şi continui fierberea. După 10 minute, pui dovlecelul tăiat în cubuleţe şi tăiţeii şi îi fierbi 10 minute. La sfârşit, sărezi şi condimentezi după gust şi presari tarhonul fin mărunţit.
Ciorba de rosii cu tarhon si taitei
Pofta buna!