Ciorba ruseasca cu smantana
PrinteazaCiorba ruseasca cu smantana
- 2 l apă
- 1 l borş
- 1 kg carne de vacă
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 1/2 ţelină
- 1 mână fasole ţucără
- 1/4 varză mică
- 2 cartofi
- 2 roşii
- sfecla
- 1 galbenus
- 2 linguri smantana
- verdeaţă (mărar, pătrunjel, leuştean)
- sare
Mod de preparare:
Se taie carnea de vacă în bucăţi potrivite şi se pune la fiert într-o oală cu apă. Când începe să fiarbă, se ia spuma de două trei ori. Se pune sare.
Se adaugă apoi tot zarzavatul tăiat mărunt, fasolea ţucără tăiată bucăţi şi spre sfârşit varza, cartofii şi roşiile, sau o lingură de bulion de roşii.
Se pune tot zarzavatul tăiat mărunt şi se adaugă şi puţină sfeclă tăiată ca fideaua. Se adaugă borşul fiert separat, verdeaţă, sare. Se bate bine în castron gălbenuşul cu două linguri de smântână. Se toarnă borşul amestecând încet.
Pofta buna!