Ciorba ruseasca de varza
PrinteazaCiorba ruseasca de varza din: varza, morcovi, ceapa, telina, pastarnac, patrunjel, smantana, cimbru, ulei.
- 1/2 căpăţână de varză acră
- 2 morcovi
- o ceapă
- o felie dintr-o rădăcină de ţelină
- o rădăcină păstârnac
- o rădăcină pătrunjel
- un ou
- 150 ml smântână
- o linguriţă cimbru
- o lingură ulei
Mod de preparare:
In oala de fiert se încinge uleiul şi se călesc morcovii raşi. Se adaugă restul legumelor curăţate şi tăiate şi varza tăiată fideluţă. Se acoperă cu apă, se pune cimbrul şi se lasă la fiert o oră.
Se amestecă oul cu smântână, se diluează cu zeamă din oală şi apoi se toarnă înapoi şi se amestecă.
Pofta buna!