Ciorba de salata cu fasole boabe si usturoi
PrinteazaCiorba de salata cu fasole boabe si usturoi din: fasole boabe, salata, frunze de ţelină, usturoi, bulion sau concentrat de roşii, ulei, sare.
- 300 g fasole boabe
- 1 salată
- câteva frunze de ţelină
- 2 căţei de usturoi
- 4-5 linguri bulion sau concentrat de roşii
- 6 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Este nevoie ca boabele de fasole să stea o noapte în apă, pentru a se înmuia sau poţi folosi fasole boabe de la cutie, care este gata fiartă.
A doua zi, după ce a stat o noapte în apă, pui fagolea la fiert pentru 2 ore. între timp, speli frunzele de ţelină şi salata.
Ţelina o tai mărunt, iar salata o rupi cu mâna. Pui într-o tigaie uleiul, împreună cu usturoiul si îl căleşti puţin, iar când s-a încins, scoţi usturoiul.
Adaugi ţelina şi salata şi le căleşti pentru câteva minute la foc mic. Adaugi bulionul Şi o ceaşcă de apă călduţă. Amesteci bine, după care pui sosul peste fasolea fiartă.
Laşi să mai fiarbă 10 minute, împreună, adăugând şi puţină sare şi piper. Serveşti ciorba rece, iar pe fundul fiecărei farfurii pui câte o felie de pâine încălzită înainte la cuptor sau în tigaie cu puţin unt.
Ciorba de salata cu fasole boabe si usturoi
Pofta buna!