Ciorba de salata cu fasole boabe si usturoi

Printeaza

Ciorba de salata cu fasole boabe si usturoi din: fasole boabe, salata, frunze de ţelină, usturoi,  bulion sau concentrat de roşii, ulei, sare.

 

Ingrediente: Ciorba_de_salata_cu_fasole_boabe_si_usturoi

  • 300 g fasole boabe
  • 1 salată
  • câteva frunze de ţelină
  • 2 căţei de usturoi
  • 4-5 linguri bulion sau concentrat de roşii
  • 6 linguri ulei
  • sare

Mod de preparare:

Este nevoie ca boabele de fasole să stea o noapte în apă, pentru a se înmuia sau poţi folosi fasole boa­be de la cutie, care este gata fiartă.

A doua zi, după ce a stat o noapte în apă, pui fagolea la fiert pentru 2 ore. între timp, speli frunzele de ţelină şi salata.

Ţelina o tai mărunt, iar salata o rupi cu mâna. Pui într-o tigaie uleiul, împreună cu usturoiul si îl căleşti puţin, iar când s-a în­cins, scoţi usturoiul.

Adaugi ţelina şi salata şi le căleşti pentru câ­teva minute la foc mic. Adaugi bulionul Şi o ceaşcă de apă călduţă. Amesteci bine, după care pui sosul peste fasolea fiartă.

Laşi să mai fiarbă 10 minute, împreună, adăugând şi puţină sare şi piper. Serveşti ciorba rece, iar pe fundul fie­cărei farfurii pui câte o felie de pâine încălzită înainte la cuptor sau în tigaie cu puţin unt.

Ciorba de salata cu fasole boabe si usturoi

Ciorba_de_salata_cu_fasole_boabe_si_usturoi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.