Ciorba de salată si loboda cu omletă din: salata, loboda, ceapa verde, usturoi, orez, bors, oua, ulei, leustean, sare si apa. Ingrediente: 2 salate mari 1 legătură de lobodă 5-6 fire de ceapă verde 2 fire de usturoi cu frunze 1 ceaşcă mare cu orez 1 l borş 2 ouă 2 linguri cu ulei […]
Ciorbă de salată cu kaizer
PrinteazaCiorbă de salată cu kaizer din: salate, ceapa verde, usturoi verde, kaizer, oua, gallbenus, apa, bors, sare, piper, leustean, marar, patrunjel, smantana, orez.
Ingrediente:
- 4-5 salate
- 2 legături ceapă verde
- 2 legături usturoi verde
- 300 g kaizer
- 3 ouă
- 1 gălbenuş
- 3 l apă
- 1/2 l borş
- sare
- piper
- 1 legătură leuştean
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 200 ml iaurt sau smântână
- 100 g orez
Mod de preparare:
Se taie mărunt kaizerul şi se călește în puţin ulei. Se adaugă ceapa verde tocată, apoi usturoiul și apoi frunzele de salată mărunțite.
După cca 5 min. se pune apă şi se fierbe ciorba cca 10 min. Se spală orezul şi se pune în oală. Se mai fierbe totul cca 10 min.
Separat se face o omletă din 3 ouă şi se taie bucăţi, care se pun în ciorbă. Borşul se fierbe separat, se ia spuma şi apoi se toarnă în oală.
Se dau câteva clocote, apoi se stinge focul. După cca 5 min., se bate bine gălbenuşul, se adaugă iaurt sau smântână şi puţină ciorbă din oală.
Pune apoi totul în ciorbă. Se taie mărunt verdeața şi se pune şi ea în oală.
Se acoperă vasul 5 min., apoi se serveşte ciorba fierbinte, cu o lingură de smântână sau iaurt.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba de salată si loboda cu omletă
Ciorba cu kaizer
Ciorba cu kaizer din: salata, ceapa, usturoi, oua, bors, kaizer. Ingrediente: 4-5 salate 2 legături ceapă verde 2 legături usturoi verde 300 g kaizer 3 ouă 1 gălbenuş 3 l apă 1/2 l borş sare piper 1 legătură leuştean 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 200 ml iaurt sau smântână 100 g orez Mod […]
Pofta buna!