Ciorba de salata cu macris si smantana

Printeaza

Ciorba de salata cu macris si smantana din: salata, frunze de măcriş, usturoi, sare, piper, otet, oua, slanina afumata, faina, smantana, lapte, mărar verde, concentrat de legume.

Ingrediente:Ciorba de salata cu macris si smantana

  • 2 căpăţâni de salată
  • câteva frunze de măcriş
  • 3-4 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • oţet
  • 3 ouă
  • 100 g slănină afumată
  • 1 linguriţă făină
  • 100 ml smântână
  • 100 ml lapte
  • mărar verde tocat
  • concentrat de legume

Mod de preparare:

Desfaci frunzele de salată, le speli bine, la fel şi frunze­le de măcriş. Laşi frunzele la scurs, după care le rupi. Pui la foc 1,5 litri apă, iar când dă în clocot, adaugi salata, măcrişul şi puţin oţet.

Separat, pui la prăjit slă­nina tăiată în fâşii, peste care adaugi ouăle bătute şi faci o omletă. Când omleta s-a răcit, o tai cubuleţe. Adaugi în ciorbă sare, piper şi puţin concentrat de legume.

Amesteci smântână cu laptele şi făina, apoi o torni în ciorbă şi laşi să dea un clocot. Adaugi omleta şi mărarul tocat. Poţi îmbogăţi ciorba adăugând rondele de cârnat şi ouă fierte.

 

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Nina Apostoleanu

    Imi place ciorba asta, mai ales ca-i foarte sanatoasa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.