Ciorba de salata cu omleta si costita afumata
PrinteazaCiorba de salata cu omleta si costita afumata din: salate, ceapa verde, usturoi verde, costita afumata, oua, bors, orez, ulei, apa, lesutean, sare.
Ingrediente:
- 3-4 salate mijlocii
- 1 legatura ceapa verde
- 4-5 fire usturoi verde
- 100 g costita afumata
- 3 oua
- 1 l bors
- 1 ceascuta orez
- 2 linguri ulei
- 2 l apa
- 1 legatura leustean
- sare
Mod de preparare:
Speli salata si o lasi la scurs. Separat, cureti ceapa si usturoiul, le speli si le tai rondele.
Pui la fiert 2 l de apa. Cand da in clocot, pui ceapa, usturoiul si orezul sa fiarba la foc potrivit aproximativ 10 minute.
Tai costita felii subtiri si o rumenesti, fara grasime, apoi o rastorni in zeama care fierbe.
Adaugi salata, pe care o rupi cu mana, lasi la fiert 10 minute si torni borsul fiert separat.
Sarezi si presari leusteanul taiat fin.
Bati cele 3 oua cu putina apa rece si prepari o omleta. Tai omleta bucati si le pui in oala cu bors.
Lasi cateva minute sa se combine aromele si opresti focul.
Ciorba de salata cu omleta si costita afumata
Pofta buna!