Morcovul, patrunjelul, ceapa si usturoiul se taie fin si se pun la fiert cu apa o jumatate de ora.
Se strecoara, aruncandu-se zarzavatul.
Separat, se freaca galbenusurile cu faina, smantana, sarea si oţetul, apoi se adauga câte putin din zeama de zarzavat strecurata, amestecand cu lingura incontinuu, pana cand se termina zeama.
Se pune la foc si se adauga salata, spalata in prealabil si taiata bucati mari.
Se lasa sa dea un singur clocot. Slanina taiata bucati se prajeste in tigaie si se toarna peste ea ouale batute cu lapte si putina sare.
Omleta obtinuta se taie fasii ca taiteii mari, se pune in castron, iar peste ea se toarna ciorba fierbinte.
Se serveste cu patrunjel verde tocat, presarat in farfurie.
Ciorba de salată si loboda cu omletă din: salata, loboda, ceapa verde, usturoi, orez, bors, oua, ulei, leustean, sare si apa. Ingrediente: 2 salate mari 1 legătură de lobodă 5-6 fire de ceapă verde 2 fire de usturoi cu frunze 1 ceaşcă mare cu orez 1 l borş 2 ouă 2 linguri cu ulei […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.